Piteå-Vittsjö.
1 av 11
Foto: Alf Lindberg/Pressbilder.
Piteå-Vittsjö.
2 av 11
Snabba omställningar var melodin när Piteå gjorde två mål inom loppet av tio minuter i den andra halvleken. Här firar Felicia Karlsson 2-0-målet med Elin Bragnum. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
Piteå-Vittsjö.
3 av 11
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
Piteå-Vittsjö.
4 av 11
Straff? Tempest-Marie Norlin är på språng i straffområdet men faller efter en duell, men fick inget gehör från domaren. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
Piteå-Vittsjö.
5 av 11
Straff eller inte? För andra gången under matchen åkte Norlin i backen. Ikväll fick hon nöja sig med två assist och pris som matchens bästa spelare. Foto: Alf Lindberg/Pressbilder.
Piteå-Vittsjö.
6 av 11
Foto: Alf Lindberg/Pressbilder.
Piteå-Vittsjö
7 av 11
Foto: Alf Lindberg/Pressbilder.
Piteå-Vittsjö.
8 av 11
Foto: Alf Lindberg/Pressbilder.
Piteå-Vittsjö.
9 av 11
Foto: Alf Lindberg/Pressbilder.
Piteå-Vittsjö.
10 av 11
Foto: Alf Lindberg/Pressbilder.
Piteå-Vittsjö.
11 av 11
Foto: Alf Lindberg/Pressbilder.

Piteå IF kontrade sönder Vittsjö

Tempest-Marie Norlin: Vi kan springa i 100 minuter
2:11 min

Det var ett Vittsjö med en 5-0-seger i ryggen som reste till Norrbotten och den 15:e omgången för att sno åt sig poäng mot Piteå under onsdagskvällen. Och det såg till en början ljust ut för bortalaget.

Efter en mindre lyckad första halvlek från Piteås sida kom man ut som ett helt nytt lag i den andra och med två mål inom loppet av tio minuter vann man till slut med 2-1

Med en hög press mot Piteås backlinje lyckades man framgångsrikt störa deras uppspel och med lite tur hade man kunnat ta ledningen efter Emmi Alanens frispark 23 minuter in i matchen. Men bollen tog i ribban och båda lagen fick nöja sig med ett oavgjort resultat i paus.

– I första stämmer inte riktigt allt som det borde och vi har inte den intensitet som vi behöver i försvarsspelet, säger Tempest-Marie Norlin.

Det syntes tidigt att Stellan Carlsson sagt några väl valda ord i paus för hemmalaget kom ut med en helt annan energi i den andra halvleken. Redan tre minuter in i den andra halvleken slet sig Tempest-Marie Norlin loss till höger i straffområdet och passade snyggt fram Elin Bragnum som distinkt tryckte in ledningsmålet.

Tio minuter senare var det dags igen och ännu en gång var det Norlin som assisterade fram målet. På ett näst intill identiskt vis kom hos loss till höger och hittade denna gång fram till anfallskolegan Felicia Karlsson som bara hade att sätta foten till för 2-0.

– Det känns bra att göra två assist. Sen har jag två frilägen där jag kanske borde satt någon och kanske skulle jag ha två straffar också, säger Norlin.

Resten av matchen kontrollerade Piteå och trots ett sent reduceringsmål av inbytte Anna Hjälmkvist var det aldrig något snack om saken. Ett litet orosmoln dock att assistdrottningen för dagen gick ut i slutet av matchen med lindat ben.

– Jag hade en liten känning i ljumsken bara. Förhoppningsvis spelar jag på söndag igen, säger Norlin.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".