Antikrundan på plats på Bäckaskog slott.
1 av 2
Antikrundan på plats på Bäckaskog slott. Foto: Adam Bergsten.
Antikrundan inne på Bäckaskog slott.
2 av 2
Antikrundan inne på Bäckaskog slott. Foto: Adam Bergsten.

Folkfest när Antikrundan besökte Bäckaskogs slott

Anne Lundberg: Skåningarna levererar alltid
3:33 min

Under torsdagen var Anne Lundberg, Knut Knutsson och resten av gänget från Antikrundan på Bäckaskogs slott utanför Kristianstad. Hoppfulla antiksamlare och entusiastiska vindsröjare stod i långa köer för att få sina gamla föremål värderade.

Förhoppningarna var höga bland besökarna när de antika föremålen hamnade på de olika värderarnas bord. Silverarmband granskades med pincetter och lupp och det vreds och vändes på gamla vaser och leksaker. Uppslutningen var också god, så även stämningen bland de flera hundra tillresta som stod och svettades i septembervärmen på slottets innergård hållandes sina förmodade dyrgripar.

Antikrundans programledare Anne Lundberg var glad över att vara på skånsk mark. Inte minst på grund av alla typiskt skånska antikviteter som brukar dyka upp när det är dags för inspelning.

– Ingen annanstans har vi skånska ågedynor,

Troligen blir det i januari som man kommer kunna slå på sin TV för se hur det gick till när Antikrundan besökte Bäckaskogs slott.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".