20160910 Klara Svensson och Mikaela Laurén i boxningsmatch.
Mikaela Laurén och Klara Svensson. Foto: Jessica Gow/TT

Klara Svensson vann hatmötet

Klara Svensson från Höllviken slog Mikaela Laurén efter att ha fått alla domarröster i den uppsnackade boxningsmatchen.

Matchen gick till tio ronder på Hovet i Stockholm och Klara Svensson vann på poäng mot en Mikaela Laurén som till slut hade blod i håret.

Segern gav Klara Svensson WBC:s interimsbälte i weltervikt - vilket i sin tur innebär att hon är förstautmanare till världsmästaren Cecilia Brækhus, som den 1 oktober går upp mot fransyskan Anne-Sophie Mathis. 

Uppladdningen inför matchen var infekterad, men Klara Svensson hade ändå några snälla ord att säga till sin motståndare efter matchen:

– En eloge till Mikaela. Jag vet att hon har kondition när det gäller att snacka, men hon har fan kondition i ringen också. Jag är sjukt glad. Det var en sådan måstematch. Jag kan erkänna att jag kände mig snabb förra matchen, men i dag var det en tung dag. Det var tur att jag kunde hålla ihop det.

Mikaela Laurén var stor i förlustens stund och hyllade Klara Svensson.

– Hon boxade fantastiskt bra. All eloge till henne. Ska jag förlora mot någon så var det Klara. Stort grattis till henne, hon förtjänar verkligen vinsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".