Sex åtalade för rånöverfall

KRISTIANSTAD. Idag på förmiddagen så åtalades sex ungdomar mellan 17 och 19 år misstänkta för det grova rånöverfallet på bostadsområdet Näsby i Kristianstad för en dryg månad sedan.

Det var i slutet av maj i år som det skedde ett inbrott i en villa på Näsby i Kristianstad. Enligt åtalet ska de sex ungdomarna mellan 17 och 19 år ha utsatt två personer i villan för hot och utdragen misshandel som varat i en timmes tid.
Mannen i villan blev först skuren i armen med en sax och sedan sparkad i ryggen och ansiktet, något som sen ledde till en allvarlig ögonskada. Därefter drog gärningsmännen in mannen och en kvinna i ett annat rum och bakband dem med antennsladdar.
Någon av gärningsmännen trädde en plastpåse över mannens huvud och drog åt den vid halsen. Mannen klarade sig från kvävning eftersom en annan av gärningsmännen tagit bort påsen.
Under misshandeln så hotade männen de två i villan att om de inte gav dem pengar så skulle de döda dem. De sex personerna kom över kontanter och bankkort till ett värde av runt 750 kronor.
Enligt vice chefsåklagare Pernilla Åström så har de sex åtalade utsatt personerna i villan för hot och våld som varit synnerligen rått och därför betraktas rånet som grovt.
Några av männen åtalas också misstänkta för bland annat tre fall av misshandel i Tollarp en vecka efter rånöverfallet på Näsby i Kristianstad.