Tivolibadet
1 av 2
Friskvårdshuset och Tivolibadet i Kristianstad. Foto: Per Engström/Sveriges Radio
Pierre Månsson kommunalråd i Kristianstad
2 av 2
Pierre Månsson (L), ordförande i kommunstyrelsen. Foto: Jennie Wahlgren/Sveriges Radio

De styrande politikerna håller med om kritiken

Pierre Månsson (L): Kritiken är berättigad
1:16 min

Kritiken mot Kristianstads kultur- och fritidschef är berättigad. Det tycker den politiska ledningen i kommunen efter revisorernas granskning av Friskvårdshusets gratishyra på Tivolibadet.

– Revisorerna riktar berättigad kritik mot kultur- och fritidsnämnden för att man inte haft koll på detta. Jag uppfattar också att det är berättigad kritik mot kultur- och fritidschefen Bengt-Åke Kjell. Man kan inte fatta ett sådant beslut. Det har vi varit tydliga med sedan det här kom fram i somras att vi tycker att det här är fel hanterat, säger Pierre Månsson (L), som är kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad.

Det var på onsdagen som Kristianstads folkvalda revisorer presenterade resultatet av sin granskning. De kritiserar Friskvårdshusets miljonrabatt på hyran i Tivolibadets lokaler.

Kritiken riktar sig mot kultur- och fritidschefen Bengt-Åke Kjell, kultur- och fritidsnämnden samt kommunstyrelsen. Pierre Månsson är en av dem som nu ska avgöra vad kritiken ska få för följder.

– Kommundirektören Christel Jönsson måste ha en diskussion med Bengt-Åke Kjell om hans uppdrag som förvaltningschef. Kultur- och fritidsnämnden och kommunstyrelsen måste säkerställa rutiner så att inte sådant här får hända, säger Pierre Månsson.

Jerker Hagman
jerker.hagman@sverigesradio.se
P4 Kristianstad

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".