Utsikt mot Tivolibadet i Kristianstad
Utsikt mot Tivolibadet i Kristianstad. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/Sveriges Radio
Kristianstad

Bengt-Åke Kjell får gå

Hanteringen av hyresavtalet med en friskvårdsanläggning gör nu att kultur- och fritidschefen lämnar sin tjänst

I rapporten från kommunens revisorer riktas allvarlig kritik mot förvaltningschefen och mot kultur- och fritidsnämnden och även viss kritik mot kommunstyrelsen.

Bakgrunden är att hyresgästen, Friskvårdshuset, muntligen beviljats en hyresrabatt av kultur- och fritidschefen som innebar att ingen grundhyra erlagts för lokalerna på Tivolibadet och att drygt fem års hyror på sammanlagt 2,4 miljoner kronor inte betalats.

Kristianstads kommun beslutade senare under dagen att avskeda kultur- och fritidschefen Bengt-Åke Kjell med omedelbar verkan.

– Det känns givetvis tråkigt. Bengt-Åke Kjell har varit en uppskattad förvaltningschef som har gjort väldigt mycket bra, men revisorernas slutsatser är mycket tydliga. Han kan inte vara kvar på tjänsten, och eftersom han själv inte har velat säga upp sig har kommunen i dag meddelat honom avsked, skriver kommundirektör Christel Jönsson i ett pressmeddelande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".