Oppositionsrådet i Tomelilla, Torgny Larsson besökte tillsammans med riksdagsmannen Per-Arne Håkansson (S) Kent Persson på Österlenbryggarna
Oppositionsrådet i Tomelilla, Torgny Larsson besökte tillsammans med riksdagsmannen Per-Arne Håkansson (S) Kent Persson på Österlenbryggarna Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio

Ölbryggare drömmer om ölprovningar

Kent: Vi vill kunna få besök
0:34 min

I slutet av november inviger Österlenbryggarna ett nytt ölbryggeri i Brösarp på Österlen. Efter 20 år i branschen hoppas de kunna få ha ölprovningar och viss gårdsförsäljning på platsen. En fråga han fick möjlighet att lyfta när en riksdagsman var på besök.

Kent Persson visade runt i de nyrenoverade lokalerna som han i slutet av november planerar att inviga samtidigt som företaget firar 20 år i ölbryggeribranschen. I nästan lika många år har han hoppats på möjligheten att få ha ölprovningar och gårdsförsäljning av öl. Särskilt nu när han öppnar bryggeri i ett turisttätt område.

- Här kan vi få mycket besök tack vare en stor turistnäring och det hade ju varit ett stort plus om vi kunde ha provningar och lite försäljning, säger Kent.

Men det kom inte direkt några löften från Näringsutskottets socialdemokratiske ledamot Per-Arne Håkansson när han besökte Österlenbryggarna i dag.

- Det finns ett stort intresse och engagemang och skäl till att följa frågan, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".