Kedjebrevet.
1 av 2
Kedjebrevet. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio.
Parkskolans rektor Ingrid Ullsten och Jane Persson som är förälder till barn på Parkskolan i Osby.
2 av 2
Parkskolans rektor Ingrid Ullsten och Jane Persson som är förälder till barn på Parkskolan i Osby. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio.

Skola varnar för hotfullt kedjebrev

Rektor: Det är ett väldigt obehagligt brev
1:20 min

I sociala medier har ett hotfullt kedjebrev cirkulerat bland unga och i Osby har Parkskolans rektor agerat för att få stopp på spridningen av brevet. På kommunens hemsida uppmanas föräldrar råda sina barn att radera brevet.

Kedjebrevet berättar om ett spöke som hotar att döda mottagaren om inte meddelandet skickas vidare.

- Det är ett hotfullt brev och jag förstår att elever i 11-12-års åldern blir bekymrade, säger Parkskolans rektor Ingrid Ullsten.

Hon blev kontaktad av en förälder i början av veckan efter att det hotfulla kedjebrevet cirkulerat i sociala medier under helgen som gick. Eleverna informeras på skolan och föräldrar uppmanas att stötta och hjälpa sina barn så att det inte skickas vidare.

- De här breven skrämmer upp barnen och även om vissa säger att de inte är rädda så vågar de inte annat än att skicka breven vidare, säger Jane Persson vars dotter går på Parkskolan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".