Foto: Sveriges Radio/Rebecka Erici.
Bostäder uppe på taket till den tredje och sista delen av Galleria Boulevard kan bli verklighet 2018. Foto: Foto: Rebecka Erici/Sveriges Radio

Bostäder på Galleria Boulevard kan stå färdigt 2018

K-Fastigheters vd: Någonstans runt 40 bostäder
1:23 min

Framtida bostäder på taket till den tredje och sista delen av Galleria Boulevard i centrala Kristianstad kan bli en verklighet. Detta ifall man får tro K-Fastigheters vd.

Efter förseningar med att få klart den tredje delen i Galleria Boulevard i Kristianstad har nu K-Fastigheter i Hässleholm nyligen haft ett möte med Steen & Ström, som äger gallerian, om framtida bostäder i anslutning till gallerians tredje och sista del.

– Vi är helt överens om detaljerna i avtalet men det är ännu inte signerat utan det planerar vi att göra i början av november, säger K-Fastigheters vd Jacob Karlsson.

Avtalet rör sig om hyresrätter och bostäderna kommer att byggas uppe på taket till den tredje och sista delen av Galleria Boulevard.

Gallerian slog upp sina dörrar 2013 men ännu är den tredje delen inte färdig efter en rad förseningar.

Efter mötet mellan Steen & Ström och K-Fastigheter, gällande lägenheter på taket till den tredje delen, konstaterades att det i bästa fall blir byggstart för bostäderna under andra halvan av 2017.

 Det hela väntas stå färdigt cirka ett år där efter, under sommaren 2018. Hur många bostäder det rör sig om totalt har man också klart för sig.

– Volymmässigt någonstans 40 stycken bostäder. Vi kommer att satsa på mindre bostäder för en yngre generation generellt, berättar Jacob Karlsson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".