Rögle-Karlskrona, tekning.
Foto: Micke Dahl/Sveriges Radio
Ishockey, SHL

Rögle chanslöst mot Karlskrona

Karlskrona hade inga problem med att manövrera ut Rögle för andra gången på ett dygn i SHL-hockeyn. Segern stannade vid 4–2 och innebär femte raka segern för fjolårets jumbolag.

Karlskrona, som numera är ett försvarsstarkt lag, är därmed överraskande ett topplag i serien.

– Vi har inte uppfunnit nånting. Förra året gjorde vi väldigt många individuella misstag, men det kan vi inte hålla på med längre och då tycker folk vi spelar tråkig hockey. Klart vi inte kan hålla på att bjuda på så många frilägen som förra året. Jag tycker vi spelar ganska bra nu, hela laget har stäppat upp, säger Karlskronas Alexander Bergström till C More.

Matchen avgjordes när just Bergström sköt in 4-1-målet några minuter från slutet, trots att han hade en klubba i ansiktet.

– Jag hann inte fundera på det, jag tyckte jag fick något uppe på hakan... Men det var ett bra avslut, skönt att se den gå in, sade han.

– Hela min kedja levererar över hela banan. Hela laget gör det väldigt bra. Vi sätter oss inte i så många dåliga situationer.

Rögle reducerade till 2-4 (Ludvig Rensfeldt i powerplay) med mindre än en minut kvar att spela, men det var för sent.

Rensfeldt var besviken efteråt.

– Det känns piss att förlora två matcher på två dagar. Vi klarade inte av att luckra upp deras styrspel, de backade ju hem i 60 minuter. Men vi får skylla oss själva, sade han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".