Rånade äldre - tre gripna

De tre rånarna hade specialiserat sig på att råna äldre i deras hem. Efter en tids spaning har polisen i Malmö gripit de tre, två män och en kvinna, på bar gärning då de var inne i en lägenhet hos en kvinna i 90-årsåldern, rapporterar Kvällsposten.

– Kvinnan har inte märkt att där var mer än en kvinna i hennes lägenhet och vi avbröt ett pågående brott. Vi kan med säkerhet säga att även mannen varit i lägenheten och plockat på sig exempelvis smycken, säger Mattias Sigfridsson från polisens sektion mot internationell grov organiserad brottslighet, till tidningen.

De två männen, som är i 40- och 35-årsåldern och kvinnan, som är runt 35 år, är nu anhållna.

Polisen konstaterar att de gått tillväga på samma sätt: En person säger sig vara exempelvis från hemtjänsten och uppehåller och avleder sedan offret medan någon av de andra ostört kan leta efter värdesaker i lägenheten.

– De flesta som varit utsatta är födda på 1920-talet och är värnlösa. Väldigt försvarslösa offer och väldigt fula brott, säger Mattias Sigfridsson.

De tre är kända av polisen sedan tidigare. Kvinnan har exempelvis varit frihetsberövad i Tyskland under sommaren och en av männen söks av tysk polis.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".