Uffe Larsson
Uffe Larsson Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Förmiddag med Helene Persson

Uffe Larsson lurade döden

Uffe: Då tänkte man att nu kan man väl åka hem, men så var det ju inte
4:02 min

Uffe Larsson är uppväxt på Söder, som nu håller på att förvandlas till Kristianstads nya sportcentrum. Han uppvisade tidigt talang inom både fotboll och handboll men det var det sistnämnda som vann hans hjärta.

Uffe Larsson fick chansen i A-laget som 16-åring, spelade för IFK Kristianstad och sedan Karlskrona och landslagsdebuten kom 1985. Det blev bara 7 A-landskamper eftersom konkurrensen på hans position just då var stenhård.

Sedan har Uffe Larsson tränat IFK Kristianstad och just nu är han expertkommentator tillsammans med Glenn Göransson när P4 Kristianstad sänder IFK Kristianstads matcher.

I Förmiddag med Helene Persson berättade han om kärleken till handbollen, karriären och vägen tillbaka från den hjärtinfarkt han drabbats av.

– Sen small det ju till där på lördag morgon,

Lyssna på ljudklippet när Uffe med egna ord berättar om hjärtinfarkten, resan till Lund och hur han mår idag.

Fakta om Uffe Larsson

Uffe Larsson gjorde totalt 13 säsonger som spelare i klubbens A-lag och var även tränare under sex säsonger innan han tackade för sig 2007. Totalt spelade han 305 matcher och gjorde 1 075 mål i IFK-tröjan. Efter en sejour i Vinslöv är han numera tränare för IFK:s farmarlag IF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".