Kommunalrådet i Ängelholm
Lars Nyander ser det som ett problem att kommunstyrelsen nu har två politiska vildar. Foto: Saffi Yucel, Sveriges Radio

Ytterligare en politisk vilde i Ängelholms kommunstyrelse

I Ängelholm sitter femton politiker i kommunstyrelsen. Två av dem är politiska vildar. Sedan tidigare finns Jimmy Brithén som lämnat Engelholmspartiet och nu blir  Eric Sahlvall ytterligare en sedan han lämnat socialdemokraterna och gått över till liberalerna utan att lämna sina uppdrag.

Kommunstyrelsen ordförande, socialdemokraten Lars Nyander, tycker att det är ett problem att Eric Sahlvall inte lämnar sina politiska uppdrag.

- I samband med nomineringen skrev han på en kandidatförsäkran där man förbinder sig att lämna sina politiska uppdrag om man lämnar partiet, säger Lars Nyander. Det är ju partiets uppdrag så jag ser det som en ansvarsfråga, en moralfråga och en hederssak där Eric Sahlvall inte agerat än.

-Det är ju självklart okej att byta politisk uppfattning, men det vi inte tycker är okej är att ta med sina politiska uppdrag som vi vi fått genom att medborgarna röstat på oss, fortsätter Lars Nyander. Nu tar han ju av det förtroendet vi fått. Det är inte okej, absolut inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".