Hög kommunal chef i Malmö stängs av

Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott har beslutat att stänga av en hög kommunal chef sedan det kommit nya uppgifter kopplat till en händelse och anmälan om misstänkt sexuellt ofredande.

Kommunstyrelsen skriver i ett pressmeddelande på onsdagskvällen att situationen är så pass allvarlig att chefen stängs av med omedelbar verkan till dess att frågan är utredd. Chefens uppdrag avslutades i praktiken redan i måndags.

En intern utredning pågår just nu där alla involverade parter ska höras. Utredningen leds av Statskontoret tillsammans med en extern part berättar Liselott Nilsson, HR-direktör i Malmö stad.

– Det finns riktlinjer och rutiner för hur Malmö stad ska hantera en händelse som denna. Utredningen får sedan visa vilka ytterligare åtgärder som ska vidtas. Medarbetaren som anmält händelsen får stöd av arbetsgivaren.

Carina Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsens arbetsgivarutskott, säger att Malmö stad ser mycket allvarligt på händelsen.

– Alla typer av kränkningar och trakasserier strider mot våra grundläggande värderingar. Ingen medarbetare ska utsättas för kränkande särbehandling eller trakasserier, säger Carina Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsens arbetsgivarutskott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".