Andreas Schylander snodde med sig barnens MFF-flagga i morse innan han stack till jobbet. Foto: Martina Greiffe/Sveriges Radio.
1 av 4
Andreas Schylander snodde med sig barnens MFF-flagga. Foto: Martina Greiffe/Sveriges Radio.
Mats, skåning i exil i Gävle, firar också Malmö FF:s guld. Foto: Privat.
4 av 4
Mats, stolt skåning i exil. Foto: Privat.

Här är fansen som firar guldet hela dagen

Supportern Sofie: Vaknade med ett leende
2:12 min

En del firade MFF:s fotbollsguld hela natten. Andra väntar lite. Sofie Sahlén Larsson tänker fira när hon kommer hem från jobbet idag.

– Jag skulle upp klockan fyra, berättar Sofie när vi träffar henne i morgonrusningen på Malmö Central. Men i eftermiddag när jag slutar blir det ett glas med min styvbror.

Även om hon inte kunde vara på plats i Falkenberg följde hon guldkvällen intensivt på tv. Och hon har den himmelsblå halsduken på sig på jobbet.

– Det känns helt fantastiskt. Man gick och lade sig med ett leende och vaknade med ett leende.

MFF-intresset har hon haft med sig från barnsben. På senare tid har hon börjat gå på matcherna också. Fast egentligen kommer Sofie Sahlén Larsson från ett annat fotbollsfäste - Landskrona.

– Min pappa sa alltid "Om BoIS inte är i allsvenskan så hejar vi på Malmö, absolut inte på Helsingborg".

Mästarlaget som firade på restaurang Hipp efter hemkomsten från Falkenberg samlas på samma plats idag igen. För då är det dags för guldlunch.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".