Djurgården Rögle
Foto: Henrik Montgomery / TT

Rögle vann mot Djurgården

Daniel Widing, Rögle: Vi fick aldrig panik under förlusterna vi hade
1:55 min

Rögle kopplade greppet i mittenperioden - och då rasade allt för Djurgården.

Djurgårdens defensiv var stundtals under all kritik och när Rögle bjöds på sitt andra friläge - till råga på allt i numerärt underläge - satte Filip Karlsson 1-0 för ängelholmarna.

– Vi är lite sköra och det märks när de kontrar in målet i vårt powerplay. Vi har svårt att hålla vår struktur, vara tålmodiga och inte gå på kontringar, säger Robert Ohlsson, tränare i Djurgården. 

Lite senare slarvade Emil Johansson rejält vid offensiv blå linje. Nytt friläge och nytt mål när Sebastian Wännström snyggt lurade bort Mikael Tellqvist i Djurgårdskassen.

Tellqvist, som tidigare i matchen stått för en riktig fantomräddning, släppte kort därefter en billig retur. Inte blev det bättre av att tre djurgårdare såg ut att stå och tänka på annat när Christopher Liljewall tilläts ta hand om returen och skicka in 3-0. Då hördes de första buropen från hemmaklacken, som inte har fått se sitt lag vinna sedan den 6 oktober.

Med 0-3 på resultattavlan var Djurgården ett slaget lag och resten av matchen blev mest en väntan på slutsignalen.

Alexander Urbom drog på sig ett matchstraff och gjorde uppgiften än mer omöjlig för Djurgården, som släppte in kvällens fjärde mål när Patrick Cehlin hittade den tomma kassen i slutminuterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".