Bygget av C4 Shopping.
1 av 3
Bygget av C4 Shopping. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
Projektet säljs till ett europeiskt fastighetsbolag.
2 av 3
Projektet säljs till ett europeiskt fastighetsbolag. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
C4 Shopping, översiktsbild
3 av 3
C4 Shopping, översiktsbild. Bild: C4 Shopping

Fastighetsbolag köper C4 Shopping för miljardbelopp

Nu är det klart att Amsterdambaserade fastighetsbolaget Eurocommercial köper det ej färdigställda köpcentret C4 Shopping för 1,325 miljarder kronor.

Det var C4 Shopping AB, med huvudkontor på Hammarshusvägen i Kristianstad, som började bygga den nya anläggningen med planerad öppning i slutet av nästa år.

Nu har alltså Eurocommercial Properties, ett företag grundat 1991 och börsnoterat i Amsterdam, köpt C4 Shopping för 1,325 miljarder kronor.

– Förvärvet i Kristianstad tillåter oss att utnyttja företagets tidigare erfarenhet av att förvärva projekt i ett tidigt steg, för att uppnå högre avkastning än att köpa färdiga anläggningar, säger Peter Mills, som är företrädare för företaget, i ett pressmeddelande.

Fastighetsbolaget äger anläggningar runtom i Europa. I Sverige bland annat Grand Samarkand i Växjö och Eurostop i Halmstad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".