Caroline får hjälp i krisen av Sofias änglar.
Caroline får hjälp i krisen av Sofias änglar. Foto: Jenny Sandgren/Sveriges Radio
Förmiddag med Helene

Caroline förlorade sin sambo i en olycka

Caroline: Första tanken var att nu har barnen ingen pappa
6:41 min

Caroline levde ett vanligt liv ute på landet i Ljungbyhed, tillsammans med sambon Andreas. De hade precis köpt sitt drömhem och väntade sitt andra barn när allting rasade.

Caroline och maken Andreas hade köpt sitt drömhus ute på landet och väntade sitt första barn. Men dottern föddes med flera handikapp vilket gjorde att de behövde tillbringa mycket tid på sjukhus och det nyköpta huset i renoveringsbehov fick läggas på paus.

Strax efter att parets andra dotter föds sker en tragisk olycka och Andreas omkommer. Det var då allting rasade för Caroline som plötsligt tvingades vara ensam kvar med två små barn varav ett behöver omsorg och vård dygnet runt.

 

Får hjälp av "Sofias änglar"

Huset som de köpt tillsammans och som de inte hunnit renovera stod fallfärdigt kvar utan varken värme eller handikappsanpassning.

Att ha både sorgen och alla bestyr i vardagen samtidigt som man ska vara glad och framåt för barnen. Det går inte att förklara. Han var ju min trygghet. Jag bröt ihop.

 

Under måndagen får familjen hjälp av Kanal5:s tv-program "Sofias Änglar".

Hur klarar man en sådan här livskris och håller modet uppe inför barnen?
Hur är det att vara med i ett renoveringsprogram och blotta hela sin familjesituation och sitt hem för hela svenska folket?

Det svarar Caroline på i Förmiddag med Helene idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".