Johan Bridger och Patrick Raab utgör slagverkarduon Malleusincus.
Johan Bridger och Patrick Raab utgör slagverkarduon Malleusincus. Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio

Slagverkarduo trummar fram i Skåne

Johan Bridger: Allting klingar bättre på marimba
3:06 min

Efter spelningar i hela världen ger sig nu slagverkarduon MalleusIncus ger sig ut på turné. Den här gången är det norra Skåne och Småland som gäller.

I en lokal intill Rönnowsskolan i Helsingborg håller Johan Bridger och Patrick Raab på att träna för fullt. Inne i lokalen står mängder med instrument uppställda. Alltifrån små minicymbaler till den väldiga tempelgong-gongen. Centralinstrumenten är de två långa marimborna som står uppställda mitt i lokalen. En marimba är ett träinstrument som påminner mycket om en xylofon och spelas med fyra filtklädda trumpinnar.

Om några dagar ska MalleusIncus ge sig ut på turné och ett antal skånska orter står med på schemat. Bland annat kommer Perstorp, Örkelljunga och Broby att få besök av den rytmiska duon. Den som letar sig till konserterna kommer att bli bjuden på både nya stycken men också gamla verk som gjorts om för att passa just marimba.

– Det är helt fantastiskt att spela cembalomusik på två marimbor,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".