Hyresgästföreningen vill ha svar från Kristianstad kommun.
Hyresgästföreningen vill ha svar från Kristianstad kommun. Foto: Mikael Malmborg/Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen vill ha svar om vinstuttag

Hyresgästföreningen vill veta vad Kristianstad kommun ska använda det kommunala bostadsbolaget ABK:s pengar till.

Kristianstad kommun har beslutat att ta ut 30 miljoner kronor ur det kommunala bostadsbolaget AB Kristianstadsbyggens vinst, för att tillföra kommunbudgeten inför nästa år.

Hyresgästföreningen protesterade mot vinstuttaget redan innan beslutet togs, och man är fortsatt kritisk. I ett brev till kommunledningen vill man nu veta vad kommunen kommer att använda pengarna till.

- Vi vill veta på vilket sätt pengarna bidrar till kommunens bostadsförsörjning och främjar integration och social sammanhållning,

Utdrag ur brevet:

"Fråga till kommunstyrelsen i Kristianstad
På kommunfullmäktigesammanträdet den 18 oktober fattades beslut om Kristianstads kommuns budget för 2017. I samband med detta fattades också beslut om att kommunen gör ett vinstuttag från AB Kristianstadsbyggen med 30 miljoner kronor.
Hyresgästföreningen vill på detta sätt fråga kommunstyrelsen vad Kristianstads kommun kommer att använda dessa pengar till.
Skicka eller mejla svaret till Lotta Jidewå, [adress och e-postadress].
Vänliga hälsningar
Lotta Jidewå
Ordförande, Hyresgästföreningen Kristianstad-Bromölla-Hörby"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".