Polisens tekniker undersöker platsen för skottlossningen på Annelundsgatan i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT
1 av 2
Polisens tekniker undersöker Annelundsgatan i Malmö där en man blivit skjuten. Foto: Johan Nilsson/TT
Polis och avspärrning vid akuten på SUS i Malmö sedan två män skottskadats, den ene på Fosievägen och den andre på Annelundsgatan. Foto: Johan Nilsson/TT
2 av 2
Polis och avspärrning vid akuten på SUS i Malmö sedan två män skottskadats Foto: Johan Nilsson/TT

En död efter skottlossningar i Malmö

"Man har hittat en blödande person på platsen"
2:26 min

Två personer skottskadades inom loppet av 20 minuter i centrala Malmö på onsdagskvällen i två olika skottlossningar. En av dem som sköts dog senare av sina skador.

– Vi har två skottlossningar och två skadade personer på två skilda platser, säger polisens presstalesman, Stephan Söderholm. 

Det är två stora ärenden och det är enligt Stephan Söderholm rörigt i nuläget men de båda skadade har hittats utomhus. 

– Den första skottskadade anträffades utomhus klockan 21.40 och den andra anträffades också utomhus av en polispatrull som hörde skottlossningen.

Den första skottskadade mannen var vid medvetande när polisen kom fram. På den andre mannen som skjutits får polisen vidta livräddande åtgärder. 

– Det är fullt upp just nu med att säkra brottsplatsen och höra vittnen. De skottskadade är hittade i centrala Malmö men inte i samma område, säger Stephan Söderholm. 

Polisen har ännu inga uppgifter om det finns något samband mellan skottlossningarna. Man har hittat tomhylsor vid platsen för den senaste skottlossningen. Polisen har uppgifter om gärningsmännen i den första skjutningen men vill inte gå ut med information i nuläget. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".