Madeleine Liwell Jeppsson och Johan Rönn
Madeleine Liwell Jeppsson och Johan Rönn Foto: Malin Sturesson
Förmiddag med Malin Sturesson

Högläsning på lovet - här får du tips!

6:42 min

Madeleine Liwell Jeppsson som jobbar i Simrishamns kommun har ett projekt på Gärsnäs skola där femteklassarna läser för förskolebarnen.

- Det är ett jättebra projekt där de äldre barnen får lära sig att läsa högt och jobba med detta medan de yngre får bli lästa för, säger Madeleine Liwell Jeppsson som är förste lärare och verksamhetsledare för ett antal fritidshem i Simrishamns kommun. Hon jobbar på Gärsnäs skola.

Hon tycker att det är viktigt med högläsning för barn och det tycker också publiknätverkaren Johan Rönn som är förälder till två barn med autism.

- Vi har ju en språkstörning hemma och jag tror att läsningen har hjälp barnen mycket. Läsningen har bjudit in dem att interagera, säger Johan Rönn.

Både Johan och Madeleine har flera bra boktips för den som vill läsa högt för sitt barn.

- Det som gör en bok till en bra högläsningsbok är att den innehåller mycket beskrivningar, säger Madeleine Liwell Jeppsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista