KDFF-tränaren Elisabeth Gunarsdottir framför frukostbuffén som Umeå laddar med lördagmorgon.
KDFF-tränaren Elisabeth Gunarsdottir framför frukostbuffén som Umeå laddar med lördagmorgon. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio

Ödesmatch för Kristianstad DFF

Tränaren: Vill inte få ögonkontakt över äggröran
3:58 min

När Kristianstad DFF under lördagen spelar sin sista match för säsongen - kan det också bli den sista matchen i Damallsvenskan på åtminstone ett år. För förlorar KDFF mot Umeå så åker de ur högsta serien.

- Jag får erkänna att det pirrar just nu. Det är den viktigaste matchen som jag varit med sedan jag kom hit för åtta år sedan, säger tränaren Elisabeth "Beta" Gunnarsdottir.

Hon medger också att det varit den tuffaste säsongen med konkurshot och en bottenplacering i tabellen hängande över sig stora delar av säsongen.

- Men vinner vi i morgon så blir det den roligaste säsongen vi haft. Och tuffaste.

KDFF saknar viktiga mittbacken Sif Atladottir som blev utvisad i förra matchen. Umeå däremot ställer upp med ett av sina starkaste lag för säsongen då de fått tillbaka ett par spelare från skador. Det är två målsvaga lag som gör upp i en rafflande duell klockan tre på eftermiddagen lördag.

Duellen hade dock kunnat börja redan över frukostbordet, eftersom Umeåspelarna bor på det hotell där även KDFF-tränaren och flera spelare har som vana att äta frukostbuffé matchdag.

- Men vi hoppar det den här gången. Att få ögonkontakt matchdagen över äggröra och stekt bacon känns lite konstigt, skrattar Beta.

Det som gäller är alltså att tre lag i botten slåss om en plats i Damallsvenskan; KDFF, Umeå och Mallbacken. Vinner KDFF mot Umeå så tar dem den platsen. Spelar de oavgjort kan den bli KDFF:s om Mallbacken samtidigt förlorar mot FC Rosengård. Förlorar KDFF så spelar Umeå eller Mallbacken i Damallsvenskan och KDFF i Elitettan nästa år.

Kan man inte ta sig till läktaren, eller tycker vädret är för kallt, så går det utmärkt att lyssna på matchen live genom vår kommentator Micke Dahl och expert Susanne Moberg som bevakar matchen. Lyssningslänken finns här på vår sajt på lördag eller i appen Sveriges Radio Play.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".