KDFF
KDFF Foto: KDFF/Jens Christian

Vinna eller försvinna för KDFF

Mycket står på spel för Kristianstad DFF i dag. Det kan också bli den sista matchen i Damallsvenskan på åtminstone ett år. Med en kvart kvar av matchen står det oavgjort 1-1 vilket skulle räcka för KDFF.

Det är en sanslöst spännande avslutning av Damallsvenskan i år. Nog för att guldet landat i Linköping för ett par omgångar sedan men vi har tre lag som gör upp om en plats i Damallsvenskan 2017.

Vinner KDFF mot Umeå så tar dem den platsen. Spelar de oavgjort kan den bli KDFF:s om Mallbacken samtidigt förlorar mot FC Rosengård. Förlorar KDFF så spelar Umeå eller Mallbacken i Damallsvenskan och KDFF i Elitettan nästa år.

- Det är den viktigaste matchen sedan jag kom till klubben för åtta år sedan, säger tränaren Elisabeth Gunnarsdottir inför matchen.

Matchen börjar klockan 15.00 och det går utmärkt att följa matchen live genom vår kommentator Micke Dahl och expert Susanne Moberg som bevakar matchen på Vilans IP. Lyssningslänken finns här ovan eller i appen Sveriges Radio Play.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".