MFF-fans. Foto: Anders Wiklund/TT
MFF-fans. Foto: Anders Wiklund/TT

Supportrar i bråk - en polis skadad

Ett hundratal fotbollssupportrar har omringats på Möllevången i Malmö efter att MFF- och Hammarbysupportrar drabbat samman. En polis har skadat armen vid insatsen.

Bråket började i närheten av Folkets Park vid 12.30-tiden under söndagen, bara några timmar innan det allsvenska mötet mellan Hammarby och MFF. Polisen har i en stor insats omringat ett hundratal Hammarbysupportrar. Det var inledningsvis stökigt och tumultartat.

– Vi vet inte exakt hur, men en polisman har skadats vid insatsen. Troligtvis har han fått en armbrott, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

I nuläget finns ingen gripen för polisskadan. Några av Hammarby-supportrarna kommer att bussas från platsen. De omhändertags enligt PL13.

– Det är det vi arbetar med just nu, att selektera bland supportrarna. Alla behöver inte lämna platsen.

Strax innan 13.30 var polisens mål att båda supportergrupperingarna skulle kunna marschera traditions-enligt till Swedbank Stadion innan avspark klockan 15.00.

Men vid 14-tiden kom uppgifter om att ett hundratal omhändertagna supportrar bussas från platsen.

Det finns inga uppgifter om att någon av supportrarna ska ha skadats vid polisinsatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".