Invigning Löderups näridrottsplats. Ivan Olsson och Julia Orsvall.
1 av 2
Invigning Löderups näridrottsplats. Ivan Olsson och Julia Orsvall. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Barn på fotbollsplan.
2 av 2
Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio

Stor idrottssatsning i liten by

”Den snyggaste och bästa näridrottsplatsen i landet”
2:19 min

Kanske är nu Löderup sydöstra Skånes sportigaste by. Idag invigdes byns näridrottsplats med tennisbana och en multiarena för lek och olika sporter.

I tre år har byalaget, Löderups IF och många andra jobbat för att få till egen idrottsplats i byn. Tanken är få igång spontanidrott, men också att utveckla idrotten för skola och föreningar, och skapa en mötesplats centralt i byn.

Med sång, dans, hopp och tal invigdes näridrottsplatsen idag.

– Magiskt! Vi är så glada att det här äntligen är på plats. En stor satsning i vår lilla by, säger Ivan Olsson, en av eldsjälarna bakom anläggningen tillsammans med Löderups IF och byalaget.

– Vi kan nu stoltsera med den snyggaste och bästa näridrottsplatsen i landet, säger han.

Och Julia Orsvall har testat den nya tennisbanan.

– Det kändes jättebra! Tidigare har vi spelat i Kåseberga, men nu behöver vi inte köra så långt, säger Julia.

Ivan Olsson är stolt över anläggningen som tagit tre år att få till stånd, med bidrag från kommunen och sponsorer. Och Löderups skolas 200 barn får möjlighet att idrotta.

– Den består av en konstgräsbeklädd multibana där man kan spela upp mot tio olika sporter, men det är ju bara barnen som sätter gränser. Här kan spelas basket volley bandy, handboll och fotboll och tennisen på en egen bana. Och det är upplyst!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".