Hans-Inge Reimers driver Hästveda Solcellspark.
1 av 2
Hans-Inge Reimers driver Hästveda Solcellspark. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Hästveda Solcellspark är nu fullt utbyggd.
2 av 2
Hästveda Solcellspark är nu fullt utbyggd. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio

Hästveda Solcellspark söker mer mark

Hans-Inge Reimers: Det kändes som en utopi när vi började
0:48 min

Sedan starten 2014 har hela industritomten i Hästveda nu bebyggts i takt med att produktionen av solel utökats. Nu söker ägarna mer mark i Skåne.

– Det har gått mycket fortare än vi hade trott från början. Vi tyckte ytan var stor och när vi räknade med att vi kunde få in 250 kilowatt så kändes det som en utopi när vi började, säger Hans-Inge Reimers på Germansolar som driver Hästveda Solcellspark på uppdrag av ETC Egen el.

Solcellsparken upptar en tomt på 5000 kvadratmeter i Hästveda utanför Hässleholm och saknar nu mark för att utöka. Ägarna till Hästveda Solcellspark söker därför mer mark i Skåne till fler anläggningar.

– Den här parken är andelsägd via Johan Ehrenberg, som har en setup för det, och han har många kunder som vill köpa mer solel. Därför söker vi fler områden att sätta upp parker i runtom i det som tidigare var Kristianstad län, säger Hans-Inge Reimers.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".