Foto: Anders Liljeqvist
Åter igen över 5000 på läktarna när IFK besegrade Lugi. Foto: Anders Liljeqvist

IFK Kristianstad åter i vinnarspåret

Johan Jepson: IFK krigar, bitvis svinar på, därför vinner man i kväll.
2:32 min

Efter ett par raka förluster vände IFK på trenden och besegrade Lugi i onsdagens Skånederby. Ett "svinigt" IFK mot ett förvånansvärt blekt Lugi, säger P4 Kristianstads expert Johan Jepson.

Siffrorna skrevs till 31-25 och ännu en gång över 5000 på läktarna i arenan. Det var hög stämning och bra tryck i arenan när IFK Kristianstad studsade tillbaka efter ett par raka förluster.

Vinst över ärkerivalen Lugi med 6 bollar i en stundtals väldigt underhållande handbollsmatch. Lugi lever för stunden mycket på Simon Jepsson som i kväll dundrade in 7 mål - men unge Jeppsson var alldeles för ensam. I IFK var det framförallt Stig Tore Moen Nilsen som gladde men även extra plus till Gunnar Stein Jonsson som haft det väldigt tungt en längre period.

- Det var länge sen IFK lyckades göra 31 mål på Lugi, det är anmärkningsvärt, säger Johan Jepson.

Förklaringen var ett förvånansvärt vekt Lugi som annars haft fysisk tuffhet som ett signum. Jepson tror Lugis tränare Tomas Axnér lär vara riktigt besviken på aggressiviteten som saknades främst i försvarsspelet.

Nebojsa Simic? Jodå, åter igen glödhet. Lär behövas även på lördag då IFK spelar en nyckelmatch i Champions League mot Pick Zeged.

MATCHFAKTA

IFK Kristianstad-Lugi 31-25 (14-11)

Publik: 5064

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".