Christer Granqvist är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Simrishamn. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
1 av 2
Christer Granqvist är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Simrishamn. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
St Olof skola i Simrishamns kommun är nedläggningshotad. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
2 av 2
St Olof skola i Simrishamns kommun. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio

Ologiskt eller inte - två skolor ska finnas

Föräldraföreningen i St Olof tycker det är ologiskt att deras mellanstadiebarn bussas till Kivik när majoriteten av eleverna bor i St Olof. Vi vill att två skolor ska leva, svarar BUN-ordföranden.

Föräldraföreningen i St Olof har tröttnat på att deras mellanstadiebarn bussas till skolan i Kivik för att, som de själv uttryckte det, hålla skolan i Kivik vid liv då den annars inte haft tillräckligt med elever. De vill ha tillbaka mellanstadiet till sin by.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Christer Granqvist (S) svarar nu att det politiska beslut som fattades 2011 och som fortfarande gäller tydligt säger att kommunen vill ha kvar båda skolorna i den norra kommundelen och att bussandet i nuläget är den bästa lösningen. Först i februari 2017 kan frågan komma upp på politikernas bord i Barn- och utbildningsnämnden och ett nytt beslut tas.

- Jag vill ha all fakta bordet med siffror på barn i förskolor och pedagogiska konsekvenser innan jag uttalar mig i frågan, säger Christer Granqvist.

Han betonar också att det är rektorn i området som avgör hur klasser ska fördelas över skolorna, så länge inte ett nytt eventuellt politiskt beslut fattats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".