Värnhemsskolan stängs av efter bråk mellan elever.
Värnhemsskolan stängs av efter bråk mellan elever. Foto: Sagal Hussein Omar / Sveriges Radio

Värnhemskolan stängd på måndag

Elev: Man märkte att alla gick upp
1:39 min

Värnhemskolans krisarbete fortsätter under helgen. Skolledningen har nu beslutat att hålla skolan stängd även på måndag.

Det var efter ett storbråk inne i skolan och utanför som polis och ambulans kallades till Värnhemskolan i Malmö och drygt femtonhundra elever fick skickas hem strax efter lunch i fredags. 

Nu har skolledningen beslutat att hålla skolan stängd för elever på måndag också. 

- Vi kommer att använda den här dagen för att trygga och lugna personal, berätta vad som har hänt och lägga upp strategier för ett fortsatt arbete, säger Johan Ahlström, rektor på Värnhemskolan.

Fredagens bråk på skolan var inte det första. Sedan drygt en vecka tillbaka är det väktare på Värnhemskolan. Detta efter en rad bråk och misstankar om knarkhandel på skolan. Förstaårseleverna Kinga och Lasha var på skolan när bråket utbröt igår och beskriver stämningen på skolan som orolig.

- När vi gick ner för trapporna så hörde vi och såg att folk sprang upp, det kändes som att alla sprang upp säger Lasha och Kinga.

Rektorn Johan Ahlström och skolledningen på Värnhemskolan har krismöte under helgen och från och med måndag kommer  det att finnas fler väktare på skolan.

Även om Johan Ahlström inte vet hur många elever som var inblandade har skolledningen tagit beslut om bestraffning.

- Dom elever som vi har och kommer att identifiera har på något vis varit delaktiga, där kommer vi att ta ett omedelbart beslut om avstängning. För att i lugn och ro kunna utreda hur pass delaktig man har varit och vad som har hänt, säger rektorn Johan Ahlström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".