MALMÖ 2016-05-22 Kristianstads Jerry Tollbring skjuter under söndagens SM-final i handboll mellan IFK Kristianstad och Alingsås HK i Malmö Arena. Foto: Emil Langvad/TT
Jerry Tollbring Foto: Emil Langvad/TT

Platt fall för IFK mot Pick Szeged

Uffe Larsson: Pick Szeged var hänsynslösa i sin taktik mot IFK.
0:58 min

Det blev en ny svidande förlust för IFK i Champions League när Pick Szeged från Ungern kom på besök. Klars 21-29 och nu blir det tufft för IFK att nå en hägrande slutspelsplats till våren.

Det var egentligen aldrig nära och underläge i paus med tre bollar (11-14)var smickrande siffror för IFK. Bortalaget Pick Szeged styrde och ställde matchen igenom och var numret större på alla positioner denna lördagskväll i arenan.

Pick Szeged är väldigt bra och gör oss väldigt dåliga i kväll. Vi kommer inte upp i nåvå och det är bara att tacka för lektionen

Richard Hanisch

IFK försökte och försökte men närmare än två måls differens i andra halvlek kom man aldrig och bortalaget var äckligt disciplinerade matchen igenom.

Kul att se Pick Szeged genomföra matchen så professionellt som de gör i kväll. De var hänsynlösa i sin taktik och var numret större än IFK denna match.

Uffe Larsson

MATCHFAKTA

IFK Kristianstad-Pick Szeged 21-29 (11-14)

Målskyttar IFK: Olafur Gudmundsson 5, Arnar Arnarsson 4, Stig tore Moen 4, Philip Henningsson 2, Tim Sörensen 2, Jerry tollbring 2 (2), Victor Hallén 1, Gunnar Steinn Jonsson 1

Publik: 4 419

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".