I Dover slog stormen Angus upp stora vågor mot hamnen.
I Dover slog stormen Angus upp stora vågor mot hamnen. Foto: Gareth Fuller/AP/TT
Skåne

Angus på väg mot Skåne

SMHI: Träd kan falla av vinden
0:54 min

Enligt SMHI är stormen på väg mot södra Sverige och når Skåne under söndagskvällen.

– Det kommer bli regn, snö och mycket hårda vindar. Lösa föremål kan föras bort och att träd kan falla, varnar Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för vindar på 21-24 meter per sekund. Gränsen för storm går vid 24,5 sekundmeters vindstyrka.

Stormen har härjat över brittiska öarna det senaste dygnet och där har polisen i Devon och Cornwall utlyst en särskild händelse och en stugby har evakuerats, uppger GP.

Ovädret är på väg in mot Skåne nu vid 16-tiden på söndageftermiddagen, för att sedan sprida sig över Götaland, med tilltagande vindstyrka som följd.

I Sverige talar prognosen om kraftigt regn och snö under kvällen och natten, med mycket hårda vindbyar särskilt i Bohuslän, Halland och Göteborg.

Längre norrut väntas stora mängder blötsnö över norra Värmland och Dalarna, enligt Lisa Frost.

Lisa Frost framhåller att det inte är ovanligt med oväder av detta slag på hösten, men att de i år kommer ovanligt sent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".