Supportern Niklas Lundin, en av dem som engagerat sig i HIF och bland annat samlat in pengar vis mjölkkossan. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Supportern Niklas Lundin, en av dem som engagerat sig i HIF och bland annat samlat in pengar vis mjölkkossan. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio

Fansen har redan påbörjat vägen tillbaka

Supporter: Hjärtat finns hos många i publiken
2:38 min

Medan ledningen för Helsingborgs IF går hem för att bryta ihop och komma igen började många av Helsingborgs supportrar redan igår kampen tillbaka till allsvenskan.

– Vi har redan planerat att vi ska vara nere på julmarknaden den 27 så vi har inget att bryta ihop för. Det är bara att fortsätta. Vi har gjort massor av bra för mjölkkossan och det är massa andra initiativ för HIF som fått väldigt bra respons. Hjärtat finns hos många i publiken, säger supportern Niklas Lundin.

Under året har han varit med och samlat in över en miljon kronor till sin förening via insamlingen ”Mjölkkossan”. Att laget i hans hjärta nu trillat ner i Superettan förändrar inte hans kampvilja.

– Vi ska bygga något från Superettan, vi ska bygga något större och alla ska känna sig välkomna, säger han.

Samtidigt förfasas han över scenerna som utspelade sig efter matchen där personer från Helsingborgsläktaren tog sig in på planen, kastade föremål mor tränaren Henrik Larsson och slet av Jordan Larsons matchtröja.

– Att kasta sten mot polis och andra supportrar och storma in på planen är inte riktiga supportrar för mig.

– Vi ska bara rensa bort ofoget som inte hör fotbollen till. Vi ska vara riktiga supportrar och se till att Helsingborg går upp i allsvenskan igen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".