Åsa Fredin och Jacob Karlsson är projektansvariga.
1 av 2
Åsa Fredin och Jacob Karlsson är projektansvariga. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Kvarteret är helt färdigt i början av nästa år.
2 av 2
På Östra Kasern i Kristianstad byggs 60 lägenheter och kvarteret är helt färdigt i början av nästa år. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio

De har tusen lägenheter på gång

Jacob Karlsson, byggherre: Långsiktigt vill vi absolut vara störst i Sverige
1:22 min

Det behövs tusentals nya bostäder i Skåne. Ett av bolagen som är med och bygger i Kristianstad och runtom länet är K-fastigheter i Hässleholm.

– Vi har till exempel nyproduktion av 60 lägenheter på Östra Kasern i Kristianstad där tre av fyra hus är klara, säger Jacob Karlsson, som är projektansvarig.

Sedan starten för sex år sedan har företaget byggt 1 000 bostäder i 17 kommuner och har nästan lika många till på gång framöver.

– Vi har 990 lägenheter där vi håller på att plocka fram bygglov, säger Jacob Karlsson.

– I till exempel Kristianstad har vi Betkvarnen på Näsby där vi bygger 21 marklägenheter, Hovrätten bakom Kronohuset innebär 17 lägenheter, säger Åsa Fredin, som också är projektansvarig.

Företagets framtidsmål är att växa om sina betydligt större konkurrenter.

– Som bolag hoppas vi inom en relativt kort framtid vara en av Sveriges större bostadsutvecklare som bygger och behåller. Långsiktigt vill vi absolut vara störst i Sverige, säger Jacob Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".