Hässleholms Tingsrätt foto 2016 efter ombyggnad
Två män och en kvinna åtalas vid Hässleholms tingsrätt misstänkta för olaga tvång. Foto: Linda Evereus/Sveriges Radio

Tre åtalas för bilkapning

"Tvingades köra i hög hastighet"
1:12 min

Tre personer, två män och en kvinna, åtalas för att har kapat en bil och tvingat föraren att köra dom. Alla tre är nu misstänkta för grovt olaga tvång.

Det var en natt i mitten av oktober tidigare i år som en man stoppades och tvingades ut ur sin bil i närheten av Finja utanför Hässleholm.

Efter att han lämnat ifrån sig sin mobil för att han inte skulle kunna ringa efter hjälp fick mannen sätta sig vid ratten igen och under pistolhot köra i riktning mot Båstad. Under färden har mannen beordrats att köra i hög hastighet och blev också slagen när de tre passagerarna inte tyckte han körde tillräckligt fort.

Efter ett par mil längs väg 24 så lyckades mannen stanna i närheten av Röke, där han tog sig ur bilen och sprang från platsen.
De tre bilkaparna har sen tagit hans bil och kört vidare innan de också lämnade bilen och greps efter att polisen fått hjälp av hundpatruller.

De två männen och kvinnan är nu åtalade för grovt olaga tvång, ett brott som enligt åklagaren har ett minimistraff på sex månaders fängelse och ett maxstraff på sex år. Samtliga nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".