Nobeltorget i Malmö avspärrat.
1 av 2
Nobeltorget i Malmö avspärrat. Bilden är tagen vid korsningen Amiralsgatan-Lantmannagatan-Torekovsgatan. Den korsande gatan i bakgrunden är Nobelvägen. Det misstänkta föremålet syns på trottoaren till höger vid farthinder-skylten. Foto: Martina Greiffe/Sveriges Radio
Nobeltorget i Malmö avspärrat. Det misstänkta föremålet syns vid farthinder-skylten.
2 av 2
Nobeltorget i Malmö avspärrat. Det misstänkta föremålet syns vid farthinder-skylten. Foto: Martina Greiffe/Sveriges Radio
Malmö

Nobeltorget avspärrat

Misstänkt föremål hittades under rånarjakt
1:46 min

Omfattande polisavspärrningar. Bombtekniker undersökte misstänkt föremål.

Polisen hittade ett misstänkt föremål vid Nobeltorget i Malmö tidigt på tisdagskvällen.

Hela torget spärrades av, samt de delar av Amiralsgatan och Lantmannagatan som går längs torget.

– Bombtekniker är nu på plats och undersöker föremålet, sade presstalesperson Calle Persson på Polisen Region Syd till P4 Malmöhus vid halvniotiden.

Många genomfartsgator går förbi Nobeltorget och därför uppstod stora trafikstörningar.

Vid halvtiotiden hävdes avspärrningarna, skriver Aftonbladet. Föremålet hade efter närmare granskning visat sig vara ofarligt. 

Polisen säger till P4 Malmöhus att de strax innan de hittade föremålet vid kvart i sju, sökte efter en pistolbeväpnad person som rånat en affärslokal på Torekovsgatan alldeles i närheten. Det är dock inte känt om det misstänkta föremålet vid Nobeltorget har med rånet att göra. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".