Polishund söker vid Nosabyskola
Polishund söker vid Nosabyskola Foto: Viktor Eriksson/Sveriges Radio

Fängelsedom för Nosabyskott

Det blev fängelse för de båda män som varit misstänkta för grovt olaga hot och grovt vapenbrott i samband med skottlossningen i närheten av Nosabyskolan i Kristianstad i augusti.

En av männen dömdes till ett år och fyra månaders fängelse för att ha försökt att tvinga in en tredje man i sin bil genom att hota honom med en skarpladdad pistol. Männen bråkade sen om pistolen, och två skott gick av.

Den andre mannen fick ett års fängelse för att han tog hand om den skarpladdade pistolen efter hotsituationen. Däremot döms han inte för skyddande av brottsling, som han också var misstänkt för.

Det var vid halv tolvtiden torsdagen de 18 augusti som larmet kom till polisen om ett bråk med skottlossning i närheten av Nosabyskolan utanför Kristianstad. Polisen kunde snabbt konstatera att händelsen inte hade någon koppling till skolan. Två män häktades misstänkta för grov vapenbrott, respektive grovt vapenbrott och olaga hot.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".