KHK:s Sarah Carlström har haft otur sista åren med skador.
1 av 2
KHK:s Sarah Carlström har haft otur sista åren med skador. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
KHK Sara Carlström. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
2 av 2
KHK Sara Carlström. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio

Osannolik otur för Sarah

Sarah Carlström: Nu vet vi att vi kan slå alla lag
4:21 min

Samtidigt som Kristianstad HK har gjort resan från allsvenskan till SHE:s övre halva har vänsternian Sarah Carlström haft osannolik otur. Hör henne berätta om två stökiga år.

Vi känner väl allihop att vi i bland drabbas av mer otur än vi förtjänar. Men träffar man 24-åriga vänsternian Sarah Carlström i elithandbollslaget Kristianstad HK så undrar man nästan hur hon har orkat med all sin otur.

Sedan januari 2015 har det varit långa perioder av rehab och även sjukhusvistelser. Under samma år som laget gjort en fenomenal klättring inom handbollssverige, från allsvenskan till att vara nära att slå Sävehof i den högsta ligan, så har Sarah nästan spenderat mer tid med rehabbollen än handbollen.

- Det har varit jättetufft. Men det är skönt att ha laget som stöttat mig. Sen är ju handbollen det bästa man vet, så man gör allt för att komma tillbaka, förklarar hon.

I reportaget får vi följa med Sarah till lagets omklädningsrum i Kristianstad Arena och höra vad som är hemligheten bakom lagets fina resultat den här säsongen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".