En man med resväska går mot ett flygplan.
1 av 2
En av männen som var med i flyget hoppade av på flygplatsen i Nederländerna, åkte in till stan och hämtade väskan med kokain och sedan flög de till Sverige igen. Flygplatspersonalen fattade misstankar och fotade mannen. Foto: Polisens förundersökning
kokain smuggling knark
2 av 2
Bild på kokainet från förundersökningen.

Långt fängelsestraff för kokainsmuggling

Den man från Jönköping som stått misstänkt för att ha smugglat knark från Nederländerna till Sverige med flyg har nu dömts.

Det var i slutet av mars som polisen grep tre personer misstänkta för att ha smugglat 18 kilo kokain från Nederländerna till Sverige med ett flygplan som landade utanför Landskrona.

En av de gripna kommer från Jönköping och han dömdes i dag till sex års fängelse för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. 

De två andra döms också till sex år respektive sex år och tre månaders fängelse.

De tre ska tillsammans ha försökt smuggla 18 kilo kokain från nederländska Groningen. När de väl landade på Landskrona flygplats så väntade polis där och grep de tre personerna.

Värdet på kokainet beräknas till uppemot 20 miljoner kronor.

Alla tre dömdes mot sitt nekande vid Lunds tingsrätt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".