Det mest besökta huset på Hemnet under vecka 46 ligger utanför Kristianstad.
1 av 2
Det mest besökta huset på Hemnet under vecka 46 ligger utanför Kristianstad. Foto: Tor Danielsson/Sveriges Radio
Fastighetsmäklarna Dan Sandelin och Jesper Elg.
2 av 2
Fastighetsmäklarna Dan Sandelin och Jesper Elg. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
#Bostäder

Därför är du beroende av Hemnet

Mäklare: Så många unika besök per vecka talar för att det finns ett beroende
2:10 min

Bostadssajten Hemnet är välbesökt. Även av människor som inte är intresserade av att köpa hus. Nyligen drog ett hus utanför Kristianstad rekordbesök.

Enligt bostadssajten Hemnet själv har sajten två miljoner unika besökare i veckan. Och många besökare är inte där för att köpa eller sälja hus, utan bara av nyfikenhet.

Ett hus i Balsby utanför Kristianstad toppade Hemnets lista över visningar under en vecka i november i år. Husets mäklare Jesper Elg vid Fastighetsbyrån i Kristianstad konstaterar att många har sett huset.

- Sociala medier hade spridit det ganska väl så det var nånstans över 35 000 personer som var inne och tittade på huset under den veckan,

Vad är det då som gör att "ett modernt boende i sekelskiftesprakt" med sjöutsikt, åtta rum och ett utgångspris på 6, 5 miljoner kronor är det som drar mest intresse på en bostadsförsäljningssajt på nätet?

Långt ifrån alla som tittat på det är intresserade av att köpa det. Istället är nyfikenhet på hur andra människor har det en del av svaret, liksom en del skvallervärde. Men mäklarna Jesper Elg och Dan Sandelin menar också att intresset för bostäder överhuvudtaget just nu är väldigt stort.

- Jag tror att idag finns det ett genuint intresse för inredning, hem och hus. Jag tror att man använder Hemnet också som en inredningssajt. För att få idéer för egna renoveringar och inredningar,

Mäklaren Dan Sandelin konstaterar att med så många unika besök som Hemnet  har på en vecka så finns det nog ett slags beroendebeteende för en del som besöker Hemnet.

- Man har kanske letat hus under lång tid och tittat på Hemnet, och sen fortsätter man kanske av rent intresse, säger Dan Sandelin.

Mer om #Bostäder

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".