Hasse Andersson allas favorit
Hasse Andersson allas favorit. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio

Inga skånska artister men flera låtskrivare

Artistfältet för Melodifestivalen 2017 har presenterats. Inga skånska artister på scen förutom Hasse Andersson, som är en av programledarna, men flera av låtskrivarna kommer från Skåne.

Det är sedan tidigare känt att Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson leder nästa års Melodifestival. Nu har alla artisterna presenterats, men inga av dem är från Skåne. Däremot är det flera av bidragen som har skånska låtskrivare. Robin Stjernberg från Hässleholm har varit med och skrivit "I Can´t Go On" som framförs av Robin Bengtsson.

Dismissed framför "Hearts Align", en låt skriven av Ola Salo och Peter Kvint. Jasmine Kara medverkar med låten Gravity, som hon har skrivit tillsammans med Anderz Wrethov. Anderz har varit flitig och har även varit med och skrivit Loreens bidrag "Statements" och "Running with Lions" som framförs av artisten Alice. Den har han skrivit tillsammans med en annan skåning Andreas "Stone" Johansson.

Melodifestivalen 2017 sänds på lördagar i SVT:

  • Deltävling 1: 4/2 i Göteborg
  • Deltävling 2: 11/2 i Malmö
  • Deltävling 3: 18/2 i Växjö
  • Deltävling 4: 25/2 i Skellefteå
  • Andra chansen: 4/3 i Linköping
  • Final: 11/3 i Stockholm
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".