Nebojsa Simic i IFK målet.
Nebojsa Simic gjorde en ny stormatch i IFK-målet. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio

Dramatik när IFK spelade oavgjort i Champions League

Mario Lipovac: Vi ska ändå vara nöjda med en poäng.
1:22 min

Det var dramatik på högsta nivå när IFK Kristianstad fick en poäng med sig i matchen mot vitryska Meshkov Brest. IFK hade chansen på slutet men ett enkelt misstag kostade segern. Matchen slutade 29-29.

IFK Kristianstad fick en poäng med sig i matchen men med lite mer kyla kunde det hela slutat med seger. Ett "juniormisstag" gjorde att Meshkov Brest i stället fick möjlighet men ett tamt skott resulterade i delad poäng. IFK hade stora besvär i den första halvleken men var ändå med i matchen när den andra drog igång. En dålig period där IFK:arna brände skott i parti och minut såg ut att bli förödande men IFK tog sig samman och kom till slut i kapp - samtidigt som Brest mattades rejält. Slutminuten blev dramatisk och IFK ska nog känna sig nöjda med poängen. Än lever hoppet om en slutspelsplats till våren men det kommer krävas både tur och skicklighet för att det ska bli verklighet.

Tycker ändå vi ska vara nöjda med en poäng, vi ligger ju under i stort sett hela matchen.

Mario Lipovac

Det såg ut som IFK hade en bra plan på slutet men ett juniormisstag kostade segern i kväll

Johan Jepson

MATCHFAKTA

IFK Kristianstad-HC Meshkov Brest 29-29 (12-14)

Målskyttar IFK: Jerry Tollbring 6, Tim Sörensen 5, Albin Lagergren 4, Olafur Gudmundsson 4, Gunnar steinn Jonsson 3, Stig Tore Moen 2, Mario Lipovac 2

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".