Skiss över nya ungdomshemmet
Så här kan det utbyggda ungdomshemmet i Hässleholm se ut när det står klart. Foto: Skiss: Fojab Arkitekter

80 nya jobb till Hässleholm

Statens institutionsstyrelse, Sis, satsar på att bygga ut ungdomshemmet i Hässleholm och räknar med att nyanställa uppemot 80 personer.

I dag arbetar 40 personer på ungdomshemmet och enligt Sis erbjuder Hässleholm goda rekryteringsmöjligheter av ny personal. Det är en av delförklaringarna till att man nu satsar i Hässleholm.

Nybyggnationen innebär att intilliggande T4-skolan blir av med en del av sin nuvarande utemiljö. I stället får skolan nya utomhusytor med bland annat friidrottsmöjligheter, fotbollsplaner och nya lekredskap.

Kommunalrådet Lena Wallentheim (s) tycker att utbyggnaden är mycket glädjande:

- 80 nya arbetstillfällen har stor betydelse för oss i Hässleholm och är viktig för utvecklingen.

Kent Ehliasson, generaldirektör för Sis, säger att efterfrågan från socialtjänsten aldrig varit så stor som nu och att man ökar sin kapacitet över hela landet:

- Verksamheten är etablerad i samhället och väl fungerande. I Hässleholm med omnejd finns också goda möjligheter att rekrytera personal med rätt kompetens.

Nybyggnationen kommer att certifieras enligt ett system som kallas Miljöbyggnad Guld. Enligt förslaget som lämnats in till byggnadsnämnden rör det sig om en låg byggnation med tegelfasad och gröna tak med sedum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".