Lekande barn i Angola.
Barn i Angola. Foto: MARCELO HERNANDEZ
Helsingborg

Kyrkan bjuder femåringar på kalas för världens barn

Församlingspedagog: "För att stoppa barnadödligheten i världen"
0:52 min

Svenska kyrkans julkampanj i år heter "Låt fler fylla fem", och i Helsingborg ställer man till med kalas för femåringar för att uppmärksamma kampanjen.

Varje år har Svenska Kyrkan en julkampanj, och i fjol samlade man in 45 miljoner kronor. I år heter kampanjen "Låt fler fylla fem".

– Det är en väldigt viktig fråga att lyfta, för alla barn som kan fylla fem år har större chans att överleva och nå vuxen ålder, säger Charlotta Jonsäter.

Hon är församlingspedagog i Raus församling, där man tar till ett annorlunda grepp för att uppmärksamma kampanjen. Man har bjudit församlingens femåringar på kalas i Elinebergskyrkan i eftermiddag.

– Det är ett sätt att sprida kampanjen och öka kunskapen om hur viktigt det är att barn når femårsåldern, säger Charlotta Jonsäter. Men det är också för att uppmärksamma våra egna små femåringar och få glädja oss över att så många barn har det bra i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".