Martin Karlsson kvitterar.
Martin Karlsson kvitterar. Foto: TT

Rögle torskade i bottenmöte

Anders Eldebrink, Rögle: De känner pressen
3:25 min

Efter en drömstart tappade Rögle och förlorade mot bottenkollegan och nykomlingen Leksand med 3-2.

Rögle fick en drömstart och gjorde 1–0 redan efter 1.35 genom Filip Karlsson. Pucken såg ut att sparkas in efter passning från David Åslin.

Den första perioden var öppen men spelmässigt var Leksand strået vassare. Laget förde även den andra perioden där skotten slutade 13–6. 
Och kvitteringen kom tidigt när Martin Karlsson krigade in en målvaktsretur. 

Leksand har sämst powerplaystatistik i hela ligan och efter drygt halva matchen fick laget chansen att spela fem mot tre i två minuter. Men det var knappt något skott mot mål. Dock hade Alexander Ytterell en puck i stolpen. 

– Vi har några skott. Ibland går inte pucken in, det har varit lite så hela säsongen, för hela laget, vi får jobba hårt för målen. Men vi kan inte sluta skjuta, vi måste fortsätta, säger Leksandsbacken Alexander Ytterell.

I tredje fortsatte hemmalaget pressa på mot ett skadeskjutet Rögle som under matchen dessutom fick se Daniel Widing halta av isen och ut i omklädningsrummet, efter en krock med egen spelare (beräknas bli borta 4-6 veckor), och dessförinnan hade kedjekompisen Jack Connolly tvingats bryta (men han kom senare tillbaka). Dessförinnan 

Leksands rejäla utdelning i spel fem mot fyra skulle dock komma.
Först 2–1 efter att Eric Castonguay från nära håll lyckats peta in pucken i mål, och sedan ett rappt handledsskott av Alexander Ytterell i krysset sedan Rögle dragit på sig en utvisning för "för många spelare på isen" för tredje gången i matchen.

– Jag fick suga in pucken och Karlsson (Martin) gör ett bra jobb framför mål. Det fanns en lucka vid bortre, säger Ytterell.

Jon Knuts satte sedan 4–1, trodde alla, genom att slå pucken mellan sina egna ben in i nät. Men domaren dömde bort konstnumret för "spelare i målgården".

I stället rejäl nerv när Leksands back Joseph Piskula inte lyckades peta bort pucken tillräckligt långt, och Jack Connolly kunde spela den till Ludvig Rensfeldt som slog in 3–2 i tom bur.

Rögle tog ut målvakten och pressade på mot slutet men försvaret och Atte Engren i Leksands mål stod emot och det blev tre poäng för Dalalaget som senaste tiden börjat vinna. 

– De äldre spelarna måste leda de yngre i rätt riktning, annars blir det tufft, men de känner kanske pressen också, säger Rögles tränare Anders Eldebrink.

– Jag är fundersam hur spelarna tänker. Jag vet inte om dom pallar med trycket eller vad det är.

Lagen möts igen redan på tisdag i Ängelholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".