Jazzigt på Fredriksdal

HELSINGBORG. Eva Rydberg klär upp sig till moraltanten Ester i sommarens pjäs på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Men ack, så blir hon kär och knäsvag och moralen, ja den flyger sin kos.
Med Hon jazzade en sommar gör Rydberg sin nionde säsong som teaterchef och skådespelare vid friluftsteatern hon ärvde efter Nils Poppe.
Nya i ensemblen är Malmös första operettdam Marianne Mörck och Stockholmsskådisen Reuben Sallmander. Bland veteranerna märks Ewa Roos, för sjunde sommaren på Fredriksdal. - Reuben fick vara med därför att han är känd, snygg och begåvad, säger Rydberg med en sprudlande blick på Sallmander. Redan så här i början av maj har teatern tagit emot 30.000 förhandsbokningar inför premiären den 14 juni. Rekordet är från förra sommaren med totalt 45.000 sålda biljetter. Stå upp-komikern Adde Malmberg har moderniserat replikerna i den från början tyska farsen Gamla Adam som under 60-talet spelades på privatteatern Vasan i Stockholm. Det har krävts lite mer omskrivning också eftersom Carl-Gustaf Lindstedt då hade den roll Eva Rydberg nu ska spela. Musiken är väl utvalda jazzlåtar och schlager med sångtexter av Mikael Neumann, Danne Stråhed och Adde Malmberg. Regisserar gör Hans Bergström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".