Missing people fortsatte leda frivilliga i sökandet i Åhus under tisdagen.
1 av 2
Missing people fortsatte leda frivilliga i sökandet i Åhus under tisdagen. Foto: Jenny Sandgren/Sveriges Radio
Viktoria Gustafsson ledde tisdagens sökinsats för Missing people.
2 av 2
Viktoria Gustafsson ledde tisdagens sökinsats för Missing people. Foto: Jenny Sandgren/Sveriges Radio

Missing people fortsätter söka i Åhus

Frivillig: Det är lätt att förstå de anhörigas situation
0:57 min

Sökandet fortsätter under tisdagskvällen, efter den 48-åriga kvinna som försvann från sitt hem i Åhus i helgen. Under dagen sökte ett 40-tal frivilliga och flera hundförare i trakten.

Den 48-åriga kvinnan försvann från sitt hem i Åhustrakten i helgen. Sökandet efter henne började i söndags kväll och pågick också under måndagen. Klockan 11 på tisdagsförmiddagen drog man igång sökandet på nytt.

- Nu är vi inne på tredje dygnet,

Man söker i en radie runt den försvunna kvinnans hem, eftersom det var där hon sågs senast. Polisen har också sökt idag, med hundar och hundförare, men hittills har sökandet varit utan resultat. Polisen har i nuläget ingen anledning att misstänka brott.

- Vi fortsätter leta, bland annat med hjälp av hundar och hundförare, säger Anders Svenson, kriminalkommissarie vid Kristianstadspolisen.

Intresset för att hjälpa till har varit stort och frivilliga har organiserats genom Missing people under sökinsatsen.

- Vi var upp mot 150 som letade i söndags och lika många under måndagen. Idag (tisdag) är vi ett 40-tal, säger Viktoria Gustafsson.

En av de som åkt till Åhus för att hjälpa till att leta efter den försvunna 48-åriga kvinnan är Lena Rosenqvist. Hon känner inte den försvunna kvinnan men vill ändå hjälpa till.

- Det är lätt att sätta sig in i de anhörigas situation och kan man då göra något så vill man ju göra det,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".