Livsmedelsföretag varslar

ESLÖV. Livsmedelsföretaget Procordia Foods kommer att varsla om uppsägningar. Det är oklart hur många anställda som berörs, men huvuddelen av varslen kommer att läggas vid fabrikerna i Eslöv, uppger flera källor för TT.
I Skåne har företaget fabriker också i Tollarp och Åhus.
På onsdag presenterar moderföretaget, norska Orkla, sitt kvartalsresultat. I morgon eftermiddag kommer företagsledningen att informera personalen vid Procordia Foods om de kommande varslen. - Jag vet hur många människor det kommer att röra sig omkring, men vad det sedan landar på i verkligheten vet jag inte, säger en källa till TT. Källan, som vill vara anonym, vill inte ange hur många som kommer att drabbas, men det rör sig om ganska kännbara åtgärder. Företagsledningen vill inte kommentera uppgifterna, utan hänvisar till att det ska hållas ett informationsmöte i morgon. Procordia Foods har sitt huvudkontor i Eslöv där också flera av fabrikerna ligger: Felix och Önos gurkor och rödbetor, köttbullar, samt färdigrätter. I Eslöv tillverkas också pommes strips och andra potatisprodukter - matvaror som nyligen av Livsmedelsverket klassades som cancerframkallande på grund av förekomsten av akrylamid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".