På onsdagsförmiddagen sprang en huvudlendning läck.
På onsdagsförmiddagen sprang en huvudledning läck. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio

Vattnet är tillbaka i Kristianstad

Vattenförsörjningen återkom i Kristianstad på onsdagseftermiddagen. En ledning gick sönder på förmiddagen och ledde till översvämning och avstängning.

Det var vid elvatiden på onsdagen som det uppstod en stor vattenläcka i korsningen mellan Västra Storgatan och Helgegatan i centrala Kristianstad. Vattnet var därför avstängt på Söder. På eftermiddagen var vattnet tillbaka igen.

– Vi har tillfälligt lagat läckan och vattenförsörjningen är åter i området. Det var en stor spricka på huvudledningen. Vi har lagat den tillfälligt och under morgondagen stänger vi dricksvattenförsörjningen tillfälligt för att göra en permanent lagning. Vi hoppas kunna öppna Helgegatan under morgondagen, säger Henrik Wester, som är informatör på Kristianstads kommuns tekniska förvaltning C4 Teknik.

Han påpekar också att vattnet kan vara missfärgat.

– När ledningsnätet varit trycklöst och dricksvattnet kommer igång igen kan vattnet vara missfärgat. Då ska man låta kranen spola en stund och kontrollera färgen innan man använder tvätt- och diskmaskin, säger Henrik Wester.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".