Örkelljunga volleybollklubb mot Falkenberg.
ÖVK hemmaslog svenska mästarna Falkenberg med 3-0. Foto: Roger Bengtsson

ÖVK allt mer hemma i nya hallen

Zacharias Fransson, ÖVK: Kan få kaffe i pausen utan att behöva hoppa över någon
4:49 min

Efter en trevande start på säsongen börjar Örkelljunga volleybollklubb nu hitta rätt i sin nya borg.

Under måndagen tog Örkelljunga en tung seger i elitserien i volleyboll när man slog svenska mästarna Falkenberg i tre raka set i sin nya hall.

Efter att i 25-år trängts i en liten idrottshall så fick ÖVK till den här säsongen äntligen en hall som är anpassad för volleyboll. Hallen är godkänd för elitvolleyboll och publiken behöver inte längre trampa varandra på tårna för att kunna titta på matcherna.

– Det är helt fantastiskt naturligtvis. Lite mer bortskämda känner vi oss kanske och det ska alla i Örkelljunga göra. Att ha en sådan här arena i en så liten kommun kan man inte räkna med, säger Zacharias Fransson, ordförande i ÖVK. 

Siktet är inställt på att bli landets ledande volleybollklubb. Ungdomsverksamheten ska bli större och så hoppas man naturligtvis på fler Örkelljungabor på matcherna.

– Vi har hittills denna säsong ökat vårt publiksnitt. Ändå vill jag säga att det är för få som kommer hit och tittar på toppidrott, säger Zacharias Fransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".